Begyndelsen af Sand's

Sand`s Restaurant startede i Exnersgade i 1907 med slagter Stefan Andreas Sand som ejer og med hans kone Jenssigne Sand i køkkenet. Døtrene Petra og Valborg hjalp begge i restaurationen, som dengang fortrinsvis blev besøgt af kreaturhandlere og andet godtfolk.

I 1913 flyttede Sand til Jyllandsgade 19, hvor de boede i lejede lokaler i fem år. Sands i Jyllandsgade blev hurtigt et samlingssted for håndværksmestre og forretningsfolk. Første verdenskrig hjalp dem godt frem, det var en tid i rivende udvikling.

I 1917 købte Stefan A. Sand hjørneejendommen hvor Sand`s Restaurent siden har haft til huse. Valborg Sand koncentrerede sig om serveringen og det regnskabsmæssige, mens søsteren Petra Sand, også kaldet "Tutte" klarede køkkenet. Da Stefan A. Sand døde, overtog hans kone Jenssigne bevillingen.

I 1947 overtog Valborg Sand Restaurationen, da moderen døde 89 år gammel.

Petra Sand blev gift med målerevisor Jesper Theodor Meyer. Deres søn Aage Meyer blev involveret i driften af Sand`s Restaurent i 1962. Først i parløb med moster Valborg, med Valborg Sand som forretningskvinden og Aage Meyer som kunstneren og humanisten.

En familieæra slutter

I 1982 døde Valborg Sand 87 år gammel og Aage Meyer overtog driften alene. I 1995 valgte Aage Meyer at gå på pension. Sand`s Restaurent havde da været i samme families eje i 88 år.

​En familieæra var slut.

I 1996 videreføres Sand`s Restaurent med nye ejere. En kreds af lokale virksomheder og erhvervsfolk, "Sand`s Venner", købte i fællesskab kunstværker og inventar på Sand`s. Disse genstande er venligst udlånt til ejeren af Sand`s Restaurent.​​

​Sand's Venner består af

Villemoes Holding, Olesen og Jensen, E. Bunk Lauridsen Holding A/S, E. Dam Jensen, Carsten Børge Nielsen, J. Lauritzen Eftf, IAT, Stürup A/S og Aqua Teknik.

​I foråret 2002 videresælges den gamle og traditionsbundne restauration til Marianne Leth.

I 2013 overtager Marianne Leths datter Pernille Leth Dahl, Sand's Restauration.

En ny familieæra er begyndt.

Traditioner sætter sammen med de gamle ting sit præg på atmosfæren i Sand`s Restauration. Det gamle får imidlertid ikke lov til at stå alene. Det mødes med sprudlende nyt.

Sands er det bedste sted i Esbjerg, hvis man vil opleve vestjysk kunst. Et utal af større og mindre kunstværker hænger overalt i restaurationen. Her er billeder af Egill Jacobsen, Henry Heerup, Mogens Balle og Robert Jacobsen, men de vestjyske kunstnere dominerer. Det har altid været en hovedregel, at der hænger værker af kunstnere, som har haft tilknytning til restaurationen.

Sand`s serverer stadigvæk de gamle egnsretter, men også lidt fra det nyere danske køkken er at finde på menukortet.

God kunst går op i en højere enhed med god veltillavet med og venlig betjening.​​​

Ring og bestil bord

Kom forbi til et godt måltid

Har du spørgsmål til os, vores lokaler eller til det mad som vi kan levere? Så er du altid velkommen til at kigge forbi eller ringe og forhøre dig ad.

God kunst går op i en højere enhed med god veltillavet med og venlig betjening.​​​

Åbningstider​

Mandag – lørdag

11.30 – 21.00​

Weekend og helligdage

lukket

Kontaktoplysninger

Sands Restauration ApS

Skolegade 60, 6700 Esbjerg

Klik her for rutevejledning

Telefon: 75 12 02 07

E-mail: kontakt@sands.dk