​​​​Send os en e-mail: Kontakt@sands.dk

​Vinkort

Frankrig - Rødvin

Bourgogne Pinot Noir

Aromaen er velafbalanceret, fyldig og frugagtig. Smagen er fyldig og fyldt med modne røde bær. Meget fin tannin. Det er en yderst drikkelig vin, der yndet af eksperter.

378,-

Bouchard Aîné, Bourgogne Pinot Noir

”Les Vendangeurs”

En lys vin i glasset, som Pinot Noir altid vil være. Duften er præget af friske røde jordbær, lidt våd jordbund og en dejlig luftighed. Smagen er elegant med fin rød frugtkarakter og en balanceret eftersmag.

378,-

Chateau la Bastide, Eidos

Farven er som mørke kirsebær, og gennemsigtigheden viser en vin som er ufiltreret. Duften er domineret af brombær, kirsebær, vanilje,

en anelse mørke krydderier a la nellike, ceder og nødder. Smagen er blød og imødekommende med noter af brombær, blåbær og kirsebær.

Ved alkoholen fornemmes en anelse provence urter. Smagen er lang og vedvarende, og vil passe godt til et stykke kraftigt kød.

448,-

Châteauneuf-du-Pape
​Domaine du Vieux Lazaret

Chateauneuf-du-Pape Rouge har en en dyb karmoisinrød farve og en aroma af modne mørke bær og krydderier. Smagen er blød og vedvarende med god fylde. Vinen er fadlagret i 18 måneder på helt nye egetræsfade fra Midtfrankrig.

559,-

Argentina - Rødvin

Los Haroldos Malbec Oak
​Glas

Aromaen er kompleks med røde frugter og kombineret med et strejf af træ fremhæves tilstedeværelsen af vanille og chokolade. Smagen er kraftig med god tannin.

258,-
​65,-

Sydafrika - Rødvin

Boschendal Lanoy, Cabernet Sauvignon / Merlot
​Glas

Smagen er frugtagtig, velafbalanceret med en

blød og afrundet tannin.

248,-
​60,-

Californien - Rødvin

Zin-Phomaniac, Lodi Zinfandel - Old Vine
​Zin-Phomaniac produceres af og for Zinfandelelskere, der tørster efter den berusende aroma og varme som Zinfandel druen frembringer. Med fristende aromaer af mørke kirsebær, brombær og krydderier er Zin-Phomaniac en kompleks og fyldig vin med saftig, ligefrem smag af modne blå-lilla frugter og mørk halvsød chokolade. Et kys af vanilje og et strejf af brunt bagekrydderi tilføjer dybde til den lange, tilfredsstillende mundfølelese. Tag blot et enkelt nip og du ved, at ”Life is hell, without Zinfandel”...

1/1 fl.
​329,-

Økologisk & Biodynamisk, Paul Dolan Sauvignon

Druerne til vinene stammer fra økologiske og biodynamisk dyrkede vinmarker. Cabernet Sauvignon vinmarkerne på de modsatrettede skråninger i dalen når sammen i bunden, og druerne herfra afbalancerer hinanden i en harmonisk og yderst smagfuld vin. Smagen er fyldig og velstruktureret med modne blommer og saftige solbær med et strejf af mynte mocca.

325,-

Italien - Rødvin

Governo all’uso toscano, Rocca di Montemassi, Toscana
​Glas

Druerne håndsorteres og 10 % udvælges til at lufttørre i ca. 3 uger, mens resten af druerne modnes i egetræsfade De sukkerholdige tørrede druer tilsættes vinen i egetræsfadene og sukkeret igangsætter en 2. gæring. Denne metode har en særlig tilknytning til netop dette område, Governo all’uso Toscano. og giver en særdeles struktureret vin med en unik og tiltalende karakter.

 
​279,-
​70,-

Menicucci, Alzavola Rosso

Alzavola Rosso betragtes ”easy drinking” takket være de rige tanniner og lækre fløjlsbløde og mørke frugtsmag med kirsebær og blommer. Vinen har en aromatisk duft der både er intens og delikat. Smagen spænder fra moden til bitter frugt, fra vilde blomster og frugter og ender med læderagtige noter.

329,-

L`inverno, Veronese

Inverno betyder "vinter" på italiensk. Druerne får lov at sidde på vinstokkene, til de fuldt modne og høstes først midt i december. Vinen lagres herefter 2 år på egetræsfade og 1/2 år på flaske. Et mesterstykke af en vin med god smag samt en rar og blød aroma. Særdeles velegnet til rødt eller grillet kød, vildt eller gode oste.

359,-

Amarone, Classico "Aurum"

Farven er intens granatrød og duften er kompleks af tørrede bær, især brombær og tranebær, der blander sig med toner af lakrids, kirsebær, vanilje og en anelse chokolade. Smagen er varm og meget koncentreret med stor kraft og blød fylde af fuldmoden frugt.

598,-

Serai Rosso, Le Morette

Dyb rubinrød farve med lilla nuancer. Duften domineres af solbær, blomme, rabarber, timian og en strejf vanilje. Smagen bærer præg af solbær, blomme, rabarber, vanilje og slutter med lidt florale noter som minder om rosmarin/timian. Vinen har ingen bitterhed, og må betegnes som frisk og let.

279,-

Spanien - Rødvin

Ribera Del Duero, Baron de Valle

Vinen har en bouquet af jordbær og solbær. En krydret og koncentreret smag med lidt vanille i eftersmagen er blot nogle få af komponenterne i denne meget elegante vin.

298,-

Chile - Husets Rødvin

Carta Vieja, Merlot

Glas

Denne vin har en særdeles behagelig smag, som skyldes de fordelagtige betingelser, der findes i Maule dalen. Vinen er blød, men dog med en usædvanlig fyldig smag med en tydelig aroma af den ædle Merlotdrue.

228,-

55,-

Spanien - Rødvin

Ribera Del Duero, Baron de Valle

Vinen har en bouquet af jordbær og solbær. En krydret og koncentreret smag med lidt vanille i eftersmagen er blot nogle få af komponenterne i denne meget elegante vin.

298,-

Chile - Husets Rødvin

Carta Vieja, Merlot

Glas

Denne vin har en særdeles behagelig smag, som skyldes de fordelagtige betingelser, der findes i Maule dalen. Vinen er blød, men dog med en usædvanlig fyldig smag med en tydelig aroma af den ædle Merlotdrue.

228,-

55,-

Frankrig - Hvidvin

Dopff au Moulin, Riesling

1/2 flaske

Smagen er tør, intens og frisk med god fyldig struktur. Elegant frugtagtig aroma med bl.a. lemon, graper og fersken, men også noter af hvide blomster.

278,-

158,-

Laroche Chablis

Lys gylden farve. Ungdommelig prikkende duft med minerale stænk. Frisk og harmonisk smag med lyse frugter og forårsblomster.

Eftersmagen er som Chablis skal være, karakteristisk sprød.

348,-

​Sydafrika - Hvidvin

Boschendal, Rachel’s Chenin Blanc

Glas

Fyldig hvidvin med en udpræget eksotisk aroma af mango. Smagen er præget af frugt med lidt nødder og honning.

238,-

58,-

Chile - Husets hvidvin

Carta Vieja, Chardonnay

Glas

På de marker hvor Carta Vieja har plantet Chardonnay, giver druesorten en righed på aroma og en intens smag. De bedste Chardonnayvine får efter endt gæring en fadlagning på nye egetræsfade, hvor de udvikler sødme og vanillearomaer, samt en blød og afrundet struktur.

228,-

55,-

Italien - Hvidvin

Serai Bianco, Le Morette

Strålende, lys gylden farve, med grønne reflekser og et meget friskt, men interessant samspil af blomster og frugtaromaer,der minder om grønne æbler, pærer og abrikoser. Smagen er behagelig tør, med frisk syrlighed og delikat blødhed.

279-

New Zealand - Hvidvin

Kia Ora, Sauvignnon Blanc, Marlborough

Kia Ora er funklende klar i glasset med grønt skær. En herlig frisk duft med typiske noter af hyldeblomst og friske grønne druer. Smagen er fyldt med frugt. En fremragende ledsager til sommersalater, fiske­retter, eller som et glas på terrassen.

279-

Østrig - Hvidvin

Zöhrer, SAND 1 - Grüner Veltliner

Vinen har en lys gylden farve, smagen er behagelig og blød, med en tiltalende frisk fornemmelse på grund af en velafbalanceret syre, der efterlader et dybt indtryk.

259,-

Frankrig - Rosévin

Rosé d’Anjou, Ackerman

Selvom Rosé d’Anjou er en ret simpel vin, er det nok den mest kendte af alle Loire-vinene. Rosé d’Anjou er ret lys i farven, men Loire dalens unikke terroir har givet vinen en fyldig smag med ren og forfriskende bærfrugt.

248,-

Sydafrika - Rosévin

Boschendal Pavillion Shiraz Rosé

Laksefarvet rosévin, fremstillet af håndplukkede Shirazdruer, hovedsageligt fra områderne Paarl og Franschoek. Boschendal Pavillion Shiraz Rosé har en elegant frisk smag, der gør den velegnet til både apéritif og lette retter.

238,-

Frankrig - Crémant & Champagne

Royal Ackerman Crémant de Loire, Brut

Farven er lys gylden farve med gule nuancer. Mineralsk næse med aroma af blomster, lime og pærer. Smagen er kompleks og smidig.

Den har små, meget bløde og fine bobler som smigrer smagen.

309,-

Lanson, Black Label Brut, Champagne

Lanson Black Label Brut har en indtagende frisk, fyldig og frugtrig bouquet med toner af citrus, hvide blomster og abrikos. Farven er skinnende, klar med strågule strejf. Vinen er livlig med fine perlende bobler. Smagen har stor fylde, kraft og elegance.

489,-

Dom Perignon 2004, Champagne

Det første indtryk af Dom Perignon er en frisk, krystallisk og skarp duft, der afslører en unik verden med hints af hvid peber og gardenia. Vinens modenhed fremtoner herefter blidt. I munden fornemmes en direkte optakt til en kernesund rundhed, der synes at skyde op som en plante. Noter af anis og tørret ingefær glider over frugtskind af pære og mango, og skaber en

effekt, der er mere håndgribelig en sanselig. Finalen folder sig ud, for herefter at falde til ro, moden, afslappet og vidtløftig.​

2229,-

Snaps​

Glas | 1/1 fl​.

AALBORG TAFFEL AKVAVIT

Akvavittens ukronede konge – den originale krystalklare danske kommenakvavit. Det var brændevinspioneren Isidor Henius, der i 1846 første gang satte flasken med den karakteristiske rød-hvide etiket på frokostbordet. Og dér har den holdt sig lige siden. Aalborg Taffel Akvavit – eller Rød Aalborg, som den også kaldes – er fortsat Danmarks mest populære spiritus. Den er både med, når danskerne dækker op til frokost, og når Kongehuset inviterer til taffel.

28,- | 590,-

AALBORG JUBILÆUMS AKVAVIT

Aalborg Jubilæums Akvavit er skabt som en hyldest til Isidor Henius – den mest betydningsfulde person for udviklingen af den danske akvavittradition. Det er en fyldig, blød og imødekommende luksus akvavit baseret på krondild og koriander med en elegant finish af amerikansk hvideg.

30,- | 690,-

AALBORG NORDGULD AKVAVIT

En gylden luksusakvavit der har været mere end 50 mio. år undervejs, idet hver eneste flaske indeholder et destillat af ægte rav, der fremhæver det delikate samspil mellem kommen og dild. Ravets olier giver desuden fylde og en let undertone af harpiks, fyr og citrus. Aalborg Nordguld Akvavit er lagret på spanske Oloroso-sherryfade, hvilket giver en blød og harmonisk afrunding.

30,- | 690,-

AALBORG KRONE AKVAVIT

En gylden, afdæmpet akvavit krydret med dild og kommen i samspil med bl.a. koriander og citrus. Især velegnet til det traditionelle danske køkken.

30,- | 690,-

AALBORG EXPORT AKVAVIT

Aalborg Export Akvavit er den klassiske, gyldne danske akvavit. Den blev lanceret tilbage i 1913, og som navnet antyder, var den oprindelig især tiltænkt eksport. I dag er Aalborg Export Akvavit en fast gæst på de danske frokostborde. Og forstå eligt nok. Med et alkoholindhold på 38% og en elegant afrunding med sherry er Aalborg Export Akvavit en både lettilgængelig og smagfuld oplevelse.

28,- | 590,-

AALBORG DILD AKVAVIT

Aalborg Dild Akvavit er en let og elegant oplevelse inden for Aalborg Akvavits krydderfamilie. Den byder på noter af frisk grøn dild og en anelse citron på en krydret baggrund af dildfrø, mens der i eftersmagen desuden fornemmes et behageligt mildt strejf af anis. Både duft og smag er omhyggeligt sammensat, så Aalborg Dild Akvavit passer perfekt til lette skaldyrs- og fi skeretter.

30,- | 690,-

AALBORG GRILL AKVAVIT

Specielt komponeret til grill-måltidet og andre kødorienterede måltider. Dens sødme harmonerer perfekt med den let røgede og krydrede smag som fremkommer når kød marineres og grilles. Aalborg Grill Akvavit byder på markante noter af vanilje og hyldeblomst hvis sødme balanceres af koriander og anis. Produktet er lagret på spanske Oloroso Sherry fade i 6 måneder. Nyd den ved

stuetemperatur eller afkølet.

30,- | 690,-

AALBORG PORSE SNAPS

Aalborg Porse Snaps er en rigtig specialitet inden for Aalborg Akvavits krydder familie. Den er fremstillet af frisk dansk porse og desuden krydret

med rosmarin, sherry og eg. Dette giver den en let bitter, men afrundet smag, der er markant anderledes end de øvrige Aalborg Akvavit-varianter. Smagsoplevelsen er karakterfuld og krydret, hvilket gør Aalborg Porse Snaps til den

ideelle ledsager til osten.

30,- | 690,-

HARALD JENSEN AKVAVIT

En rigtig “herreakvavit”, skabt af livsnyderen, brændevinsbrænderen og kunstmaleren Harald Jensen i 1863. Akvavitten er krydret med blandt andet anis, allehånde, pomerans og ingefær.

30,- | 690,-

LINIE AQUAVIT

Lysholm Linie Aquavit har igennem et par århundreder hørt til blandt Nordens

allermest populære akvavitter med sin bløde, harmoniske og runde smag, som er resultatet af en unik modningsproces på en 4-5 måneders lang rejse fra Oslo over Ækvator til Sydney og retur. Sejlturens længde, søens rulninger,

temperatursvingningerne og søluften har været hemmeligheden bag Linie Aquavits succes, lige siden den norske brig “Trondheims Prøve” i 1805 var på handelsrejse i Ostindien.

30,- | 690,-

Øl

Øl

Lys øl

¼ Royal fad

½ Royal fad

¼ Classic fad

½ Classic fad

¼ Half & Half

½ Half & Half

¼ Porter

½ Porter

30,-

30,-

36,-

52,-

36,-

52,-

40,-

55,-

40,-

55,-

Vand

Diverse vand og juice

Egekilde

Smirnoff, Sommersby, Bacardi Breezer

28,-

30,-

55,-

Snaps

Rød Aalborg

Jubilæum

Export

Krone

OP Anderson

Brøndum

Linie Akvavit

Porse

Julesnaps

½ fl. snaps

1/1 fl. snaps

1/1 fl. Jubilæum

1/1 fl. Linie Akvavit

1/1 fl. Julesnaps

28,-

30,-

28,-

30,-

30,-

30,-

30,-

28,-

30,-

350,-

590,-

690,-

690,-

690,-

Bitter

Diverse Bitter

30,-

Aperitif

Fersken mousserende

Sand´s aperitif - hvidvin, appelsinjuice, apricot

39,-

42,-

Hedvine

Morgadio Da Calcada, 10 years old tawny, Portugal

Morgadio Da Calcada, Colheita 2000, Portugal

Carta Vieja, Late Harvest

65,-
​ 

95,-

39,-

Cognac & Rom

Remy Martin vsop

Braastad vsop

Solbærrom

Renault Carte Noir

Le Reviseur 10 years

Martell Cordon Bleu

Martell Extra Old

Ron Zacapa

45,-

50,-

45,-

55,-

60,-

90,-

90,-

75,-

Calvados & Marc

Calvados cardinal

Marc de Chateauneuf-du-pape brown

49,-

69,-

Whiskey

Dalwhinnie Single Malt 15 års

Lagavulin Malt 16 års

49,-

55,-

Likør

Diverse likører

Grappa di Lugana - Le Morette

40,-

55,-

​Sands Restaurant

​Skolegade 60 • 6700 Esbjerg​

Telefon.: + (45) 75 12 02​ 07

E-mail: Kontakt@sands.dk

CVR nr: 35025871​​

​Åbningstider

Restauranten har åbent alle dage.

Mandag - lørdag​: 11:30 - 21:30

Søndag og helligdage: Lukket

Se kontrol rapport

Sands Restauration ApS
Skolegade 60
6700 Esbjerg
Tlf.: 75 12 02 07
Email: Kontakt@sands.dk